maanantai 11. maaliskuuta 2013

MUISTIO 15.1.2012POKKA - Pohjankartanon vanhempaintoimikunta & Lintulammenkoulun koti-koulutoimikunta

Paikka:                              Lintulammen koulu
Aika:                                  Tiistai 15.1.2013  klo 18.00


Tammikuun kuukausikokous 15.1.2013, klo 18 - 19.15.

Pohjankartanon yläkoulun sekä Lintulammen alakoulun vanhempaintoimikuntien yhteinen kokous.

Aiheena oli Liikkuva koulu –hanke. 

POKKAlaisista paikalla olivat: Kirsi Kumpulainen (apulaisrehtori),  Marja Keväjärvi, Satu Pitkäaho , Anne Sarajärvi, Tuulikki Takamäki ja Marja Pohjola-Effe.

Puheenjohtajana ja sihteeri toimi Lintulammen vtk:n puheenjohtaja Satu Pitkäaho.

Ideoimme sitä, miten me vanhemmat voimme olla mukana viime syksynä alkaneessa Liikkuva Koulu -hankkeessa. Sovimme että järjestetään ideakilpailu: Hankkeen koordinaattori Kati Grekula lupautui luonnostelemaan alakouluun ja yläkouluun sekä vanhemmille sopivat ideointilomakkeet, joilla kyselemme lasten ja vanhempien ideoita miten liikkumista koulupäivän aikana, mutta myös vapaa-ajalla voidaan lisätä. Ideointiin kannustetaan mukaan arpomalla kaikkien osallistujien kesken palkintoja (mitä, sitä emme vielä tiedä).

Ideoimme kokouksessa myös liikuntakassien kokoamista, joita sitten kierrätettäisiin kodeissa, mutta tähän palaamme sitten ideakilpailun jälkeen.

Ja kysymys joka tullaan vielä esittämään kaikille vanhemmille: löytyykö vanhempia jotka olisivat innokkaita esittelemään lapsille jotain liikuntaharrastusta? Ajatus on, että, jos saisimme tarpeeksi ohjaajia, anoisimme ensi lukuvuodeksi Lintulammen  koululta viikoittaisen salivuoron, ja kunkin salivuoron alussa esiteltäisiin joku urheilulaji ja sitä harjoiteltaisiin hieman. Salivuoron lopuksi lapset ja vanhemmat pelaisivat porukalla jotain joukkuepeliä, esim. sählyä.

Alakoulun puolella hankkeeseen liittyen sovittiin vielä, että tänä keväänä luokkiin toimitetaan maskotteja, joiden mukaan laitetaan liikuntapäiväkirja. Tämä maskotti kulkee sitten ko. luokan oppilaiden mukana kotiin esim. viikonlopuksi tai viikoksi ja siihen merkitään mitä liikuntaa ko. maskotti on perheessä kokenut. Näitä tarinoita sitten luetaan luokissa.

Ei kommentteja: